Werkwijze? Zo doen we dat!

Werkwijze? Zo doen we dat!

Wij weten dat uw auto een van de meest waardevolle bezittingen van u is. Daarom gaan wij met de grootste zorg aan het werk.

Demontage

De beschadigde en kapotte onderdelen worden gedemonteerd en vervolgens vervangen door uitsluitend originele onderdelen. De te vervangen onderdelen worden gescheiden en per soort opgeslagen in een speciale ruimte en milieuverantwoord afgevoerd.

Plaatwerk

Hier wordt de carrosserie uitgedeukt / gericht of gedeeltelijk vervangen. Er wordt gewerkt met uiterst geavanceerde las- en puntlasapparatuur. Uiteraard beschikken wij ook over moderne meet- en richtapparatuur, inclusief speciale fabrieksdata en meetgegevens.

Voorbewerking

Op de moderne voorbewerkafdeling worden alle nieuwe en herstelde delen strak gemaakt en voorzien van een roestwerende grondlaag, de laatste voorbereidingen voor het spuiten worden op deze speciale afdeling uitgevoerd. De werkplekken zijn voorzien van gefilterde afzuiging om stof en eventuele dampen zo effectief mogelijk af te voeren.

Kleuranalyse

Met behulp van een door de autoproducent afgegeven kleurnummer, en eventueel met behulp van gespoten stalen, gaan we de juiste kleur bepalen. Zo zijn we er voor 100% zeker van dat we de juiste kleur hebben. Wanneer het gaat om een zeer nieuwe kleur of een iets verschoten kleur gebruikt Koopman de allernieuwste kleurenrobot. Kleurverschil is daarom niet meer denkbaar.

Spuiterij

In de geheel stofvrije spuitcabine wordt uw auto gespoten. De originele kleur wordt door een verfmix computer samengesteld. In onze hypermoderne extra verlengde spuitcabine kunnen zowel uw auto als mede de losse carrosseriedelen tegelijk gespoten worden. In de spuitcabine wordt de lak op de meest ideale temperatuur gedroogd. Schadelijke invloeden van buitenaf kunnen de gloednieuwe laklaag niet aantasten. Er wordt bij het spuiten gebruik gemaakt van milieuvriendelijke high-solid en watergedragen lakken. Door een constante ondersteuning van de lakfabrikant en kleurinformatie van de autofabrikanten zijn wij in staat om altijd de originele kleur op uw auto te spuiten.

Aflevering

Voor het afleveren wordt alles nogmaals volgens een uitvoerige checklist gecontroleerd, de binnenzijde van de auto wordt gereinigd en de buitenzijde wordt goed gewassen. De auto is klaar voor aflevering aan de klant.