Ongeluk met of zonder gewonden

 1. Veiligheid

  Bij een ongeluk is het van belang dat je te allen tijden de betrokken personen direct in veiligheid brengt. Zwaargewonde personen dient u beslist NIET te verplaatsen, zorg ervoor dat zij veilig blijven totdat de hulpdiensten arriveren.
 2. Verplaatsen auto's

  Zet je auto (indien rijdbaar) op een veilige plaats zodat je het verkeer niet belemmerd.
 3. Waarschuwen verkeer

  Waarschuw de andere verkeersdeelnemers door de waarschuwings-knipperlichten aan te zetten en zet de gevarendriehoek uit.
 4. Inschakelen politie

  Bel altijd 112 als er zwaargewonden zijn. Ook als de auto niet meer rijdbaar is en op een vervelende plek staat (denk aan een druk kruispunt/snelweg).
 5. Tegenpartij / Schadeformulier

  Vul samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Tevens is het verstandig om foto’s te maken van beide schades en van de verkeersituatie. Heeft de tegenpartij de benodigde gegevens niet bij zich, noteer dan in elk geval het kenteken, merk en type van de auto. Indien de tegenpartij weigert het schadeformulier in te vullen of te ondertekenen, is het verstandig de naam van zijn/haar verzekeringsmaatschappij te achterhalen en het kenteken goed te noteren. Let u alstublieft goed op dat beide kanten van het schadeformulier door zowel partij A als partij B zijn ondertekent.
 6. Getuigen

  Benader eventuele getuigen van de aanrijding en noteer hun naam, adres en telefoonnummer.
 7. Officieel rapport van politie

  Laat de politie ter plekke een officieel rapport van de aanrijding opmaken, om achteraf onduidelijkheden te voorkomen.
 8. Niet rijdbare schade

  Is de auto niet meer rijdbaar, dan regelt de politie een berger. De berger transporteert het voertuig naar een adres dat u wenst. In veel gevallen is dit het autoschadebedrijf. Als u de auto bij ons laat afleveren, geeft u dan telefonisch door dat wij een schadeauto kunnen verwachten. Wanneer wij de auto in ontvangst hebben genomen, bellen wij u direct op.
 9. Verzekering / Autoschadeherstelbedrijf

  Meldt u de schade bij uw verzekeraar en maak een afspraak met het autoschadeherstelbedrijf om de schade te laten bezichtigen/repareren. Neem altijd het schadeformulier mee. Bij Koopman Autoschade doen wij al het verzekeringswerk voor u, zorgen wij dat zij de benodigde documenten in bezit krijgen, bespreken het herstelproces en regelen expertise. 

Heeft u verder vragen of schades of afhandeling ervan, neem dan svp contact met ons op. Wij helpen u graag.